Nieuws detail

LKQ Belgium en GO! Next level X slaan handen in elkaar om tekort aan carrosseriemedewerkers aan te pakken
28/06/2023, 17:00

Vilvoorde, 28 juni 2023 – LKQ Belgium en GO! Next Level X officialiseerden vandaag hun samenwerking voor de komende 5 jaar. Met deze samenwerking zet LKQ Belgium zijn schouders onder de opleiding om het tekort aan goed opgeleide carrosseriemedewerkers aan te pakken en kwalitatief carrosseriewerk te garanderen.


Het tekort aan goede carrosseriemedewerkers op de arbeidsmarkt neemt al enkele jaren toe. Daarom hebben LKQ en GO! Next Level X, de secundaire expertenschool te Hasselt, beslist om de komende 5 jaar nauw te gaan samenwerken en er zo voor te zorgen dat afgestudeerde leerlingen onmiddellijk op de arbeidsmarkt terecht kunnen. Om ervoor te zorgen dat ze over de juiste praktijkkennis beschikken, voorziet LKQ de school van de nieuwste hardware en LINQ-Pro, één van de meest vooruitstrevende software van PPG op het gebied van schadeherstel.


LKQ ondersteunt de verantwoordelijken van de opleiding ook bij het professionaliseren van de lesstof via LKQ Academy, het opleidingscentrum van LKQ. Volgens het Train the Trainer principe, zullen leerkrachten van GO! Next Level X zelf in een opleidingstraject van LKQ Academy stappen, waarna ze de kennis kunnen doorgeven aan hun leerlingen in de opleiding. LKQ biedt de school op deze manier de mogelijkheid om afgestudeerden met een LKQ Academy certificaat, dat garant staat voor praktijkkennis, de arbeidsmarkt op te sturen.


Klaas Ruythooren, Head of Sales Vlaanderen, bekrachtigt de verantwoordelijkheid van LKQ: “Als grootste toeleverancier voor de garage en carrosseriewerkplaats van de Belgische automotive aftermarket hebben ook wij een belangrijke rol om kwalitatieve opleidingen te garanderen en zo de toekomst van de garage- en carrosseriebedrijven veilig te stellen. Wij geloven in sterke partnerschappen met scholen en delen graag onze kennis en expertise met de volgende generatie.”

Stefan Bornauw, Regional Head of Technology bij LKQ Benelux-France, beaamt: “Binnen ons opleidingscentrum LKQ Academy beschikken we over ontzettend veel kennis en praktijkervaring. Door deze expertise te delen met de leraren van GO! Next Level X , komt deze kennis ook bij de studenten terecht. Het doel is om een opleiding aan te bieden die zo dicht mogelijk bij de arbeidsmarkt aansluit. Zo beschikken afgestudeerden over voldoende sectorkennis wanneer ze hun opleiding hebben afgerond en zijn ze ook onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt.”


“Dankzij de samenwerking met LKQ maken we de visie van Level X verder waar”, klinkt het tevreden bij Kris Pernot, directeur bij GO! Next Level X. “De X in onze naam staat voor eXpertenonderwijs, de leerlingen krijgen les van onze eigen leerkrachten en experten, maar we maken ook maximaal gebruik van expertise van buitenaf zoals deze samenwerking met LKQ aantoont. Door de nieuwste technologieën toegankelijk te maken voor onze studenten, maken we de studierichting aantrekkelijker en verhogen we hun motivatie. Met onze eigen beschikbare budgetten is dit niet altijd mogelijk, we zijn dus erg tevreden met deze samenwerking.” Bart van Dingenen, leerkracht carrosserie bij GO! Next Level X, vult verder aan: “Naast de veilige schoolomgeving, waar we studenten de kans bieden te leren uit fouten, bevat de opleiding ook voldoende praktijkervaring bestaande uit onder andere stages en bedrijfsbezoeken. Zo stomen we de leerlingen klaar voor de arbeidsmarkt en zorgen we ervoor dat ze over de nodige kennis en vaardigheden beschikken. ”

Top