Nieuws detail

LKQ Europe zorgt voor CO2-besparing van het wagenpark en ondersteunt eFuel Alliance!
05/01/2021, 16:01

LKQ Europe sluit zich aan bij de in Berlijn gevestigde eFuel Alliance e.V. en ondersteunt actief het gebruik van klimaatneutrale brandstoffen in de bestaande vloot om de klimaatdoelstellingen in Europa te bereiken.

"Synthetische brandstoffen zijn een zinvolle aanvulling op de elektromobiliteit om een onmiddellijke vermindering van de CO2-uitstoot van het wagenpark te bewerkstelligen. Deze brandstoffen kunnen ecologisch en economisch gezien een belangrijke bijdrage leveren aan de bescherming van het klimaat", vertelt Arnd Franz, CEO van LKQ Europe.

Volgens LKQ zullen de CO2-besparingen voor nieuwe voertuigen en de trend naar elektromobiliteit alleen niet voldoen aan de klimaatdoelstellingen van de Europese Unie in 2030. Dit komt omdat het aandeel van EV’s op de 21 grootste Europese markten en in het Verenigd Koninkrijk tegen 2030 naar verwachting 9,8 procent zal zijn. Volgens LKQ zijn synthetische brandstoffen essentieel voor een duurzame exploitatie van het bestaande wagenpark, aangezien de verbrandingsmotor nog vele jaren blijft domineren. E-brandstoffen vereisen geen nieuwe infrastructuur voor tankstations of nieuwe aandrijflijnen, waardoor ze een consumentvriendelijk alternatief vormen voor de vrij hoge investeringen die nodig zijn voor de aanschaf van een EV. Bovendien zijn het bereik, de oplaadtijden en de oplaadmogelijkheden voor veel bestuurders nog niet praktisch.

"Vooral in regio's met een zwakke infrastructuur blijft de verbrandingsmotor van fundamenteel belang. Met een evenwichtig Europees promotieconcept kan het gebruik van e-brandstoffen als klimaat neutrale e-diesel of e-benzine een aanzienlijke en kostenefficiënte bijdrage leveren aan de CO2-reductie", benadrukt de CEO van LKQ Europe.

LKQ zet zich in voor technologische openheid en de bevordering van andere klimaatvriendelijke energiebronnen, zoals waterstof, biogas of synthetisch geproduceerd methaan uit hernieuwbare energiebronnen, alsmede ook het gebruik van E20-brandstoffen. De oplossing moet werken voor de consument. Technologische neutraliteit kan helpen de concurrentie te bevorderen om de CO2-doelstellingen te bereiken.

"Als lid van de eFuel Alliance kunnen we met een sterke en invloedrijke belangengemeenschap in Europa werken aan het succes van de energietransitie. De acceptatie van e-brandstoffen als essentieel onderdeel van het Europese klimaatbeleid is het belangrijkste doel van het initiatief, samen met de industriële productie van synthetische brandstoffen uit hernieuwbare energiebronnen", sluit Arnd Franz af, die daarmee de betrokkenheid van LKQ Europe toelicht.


Over LKQ Europe
LKQ Europe, een dochteronderneming van LKQ Corporation, is de toonaangevende distributeur van auto-onderdelen voor auto's, bedrijfswagens en industriële voertuigen in Europa. De organisatie heeft ongeveer 27.000 medewerkers in meer dan 20 Europese landen met een netwerk van 1.000 vestigingen en een omzet van meer dan 5,2 miljard euro in 2019. De organisatie levert aan ongeveer 100.000 onafhankelijke werkplaatsen in meer dan 20 landen.

De groep is in heel Europa vertegenwoordigd door Euro Car Parts, Fource, Rhiag Group, Elit, Auto Kelly, Stahlgruber Group en recyclingspecialist Atracco. LKQ heeft ook een minderheidsbelang in Mekonomen.

Top