Nieuws detail

LKQ - Van Heck Interpieces en Vrooam zetten samenwerking voort met nieuwe overeenkomst
14/01/2022, 12:01

LKQ - Van Heck Interpieces en grossiersnetwerk Vrooam verlengen per 1 januari 2022 hun huidige overeenkomst met 3 jaar. Hiermee versterken de twee organisaties de nauwe samenwerking van de afgelopen jaren en staan de pijlen gericht op de toekomst.

De verlenging van de overeenkomst bevestigt het langdurige partnerschap tussen Vrooam en LKQ. Naast beschikbaarheid van het brede en diepe assortiment van LKQ maakt Vrooam gebruik van de diverse marketingmiddelen, garageconcepten en opleidingen van LKQ. Denk hierbij aan bijvoorbeeld mijngrossier en LKQ Academy.

“De samenwerking voortzetten voelt voor ons als een logische keuze. Vrooam is de grootste vereniging van onafhankelijke groothandelaren in automaterialen in Nederland en België. Voor ons een belangrijke partner om de beste service te leveren aan garage en automobilist in onze regio. Wij hebben er vertrouwen in om het in de toekomst nog beter te kunnen doen door samen te werken en samen te groeien”, aldus Marcel Karlas, Sales Director bij LKQ Benelux-France.

In de vernieuwde overeenkomst zijn er afspraken gemaakt over leveringen, opleidingen, logistiek en gemeenschappelijke samenwerking. De afspraken gelden zowel in Nederland als in België en zijn bedoeld om de samenwerking tussen Vrooam en LKQ nog verder uit te breiden en te optimaliseren. De overeenkomst loopt tot 2024, waarna er weer gekeken gaat worden naar een optie tot verlengen.

Bram Teun Koskamp, voorzitter van Vrooam: “Wij kiezen niet voor niets voor LKQ. Wij zien dat het assortiment steeds verder uitbreidt en dat werkplaatsconcepten een verdere professionalisering doormaken. Daarnaast ontwikkelt de markt zich op allerlei fronten. Denk aan elektrificatie, maar ook aan ADAS. Dat vergt zowel van de garagist als van de grossier aandacht om naast het juiste product ook de juiste kennis te kunnen leveren. Met onze leden, allemaal familiebedrijven, willen we hier graag gebruik van blijven maken om onze klanten ook in de toekomst te kunnen blijven voorzien van topkwaliteit en service. Wij zien in het vooruitstrevende LKQ een partner voor nu en in de toekomst.”

Top