Nieuws detail

Nieuw: Vredestein Ultrac Pro UUHP zomerband
11/06/2024, 09:31

Lage gewicht biedt veel voordelen!

De substantiële gewichtsvermindering van de Vredestein Ultrac Pro UUHP zomerband leidt tot een lagere rotatiemassa. Dit verbetert de stuurrespons, de acceleratie en de remprestaties. De lagere massa van de banden zorgt ook voor efficiënter contact met de ondergrond.

Hoe is deze lichte Vredestein Ultrac Pro UUHP band tot stand gekomen?

Het wereldwijde R&D-team van Apollo Tyres in Nederland richtte zich op het minimaliseren van de hoeveelheid materiaal dat nodig is voor de constructie en het profiel van de band. Uiteraard om ambitieuze doelen met betrekking tot sportiviteit te bereiken, met behoud van duurzaamheid en comfort. Het team realiseerde dit met de introductie van een nieuwe hielconfiguratie die een geavanceerdere enkel laags constructie in een aanzienlijk aantal maten biedt (in plaats van de doorgaans gebruikte twee laags vorm). Dit innovatieve ontwerp resulteert in een drastische afname van de benodigde materialen en dus ook afname van het totale gewicht.

Wat mag u van de Vredestein Ultrac Pro UUHP zomerband verwachten?

De ultieme combinatie van kracht en elegantie: dat is de Ultrac Pro van Vredestein. Met innovaties op het gebied van structuur en materiaal biedt deze UUHP-band een ongeëvenaarde combinatie van prestaties en comfort.

  • Innovatieve technologie voor optimaal comfort
    Het vernieuwde ontwerp van het hieloppervlak en een grotere 'flex-zone' in de wang zorgen voor een perfecte balans tussen hoge prestaties en een ongeëvenaard comfort op alle vlakken.
  • Ultieme grip en tractie
    Het loopvlak van de Ultrac Pro heeft een nieuwe generatie compound. Dit zorgt voor optimale grip en tractie bij hoge snelheden in een groot temperatuurbereik.
  • Breed matenpakket
    De Vredestein Ultrac Pro is verkrijgbaar in 18 tot en met 24 inch en geschikt voor een breed spectrum aan sportwagens, supercars, hoogwaardige sedans, hatchbacks en SUV's.


Testresultaten leveren het bewijs!

De resultaten van een uitgebreide nieuwe bandenbeoordeling, uitgevoerd door het onafhankelijke Spaanse test- en engineeringbedrijf Applus+ IDIADA, zijn gepubliceerd. Deze test richtte zich op het evalueren en benchmarken van de kenmerken van de nieuwe Vredestein Ultrac Pro in vergelijking met 6 toonaangevende concurrerende producten in de categorie UUHP.


De Ultrac Pro eiste de eerste plaats op voor zijn prestaties op zowel effen ondergrond als wegdek met spoorvorming en liet de minste trillingen tijdens verticale acceleratie optekenen. In vergelijking met de best presterende op comfort gerichte banden presteerde deze band ook uitstekend op meer uitdagende u-vormige oppervlakken en noteerde hierbij de beste resultaten voor de trillingen bij de voor- en achteras. In het algemeen presteerde de Ultrac Pro beter dan de concurrerende toerbanden op het gebied van comfort en overtrof hij ruimschoots het comfortniveau van de geteste high-performance banden.

Ook Duitse Auto Bild Sportscars bekroont Vredestein Ultrac

Ook het toonaangevende Duitse automagazine Auto Bild Sportscars heeft de gloednieuwe Vredestein Ultrac Pro bekroond. De testers van Auto Bild roemden de Ultrac Pro vanwege het "hoogste niveau van veiligheid en rijplezier" en verklaarden dat het een "evenwichtige, comfortgerichte allrounder" is in de categorie high-performance banden. De Vredesteinband krijgt bovendien "terecht ons kwaliteitslabel voorbeeldig".

Nóg meer tests bewijzen kracht Vredestein Ultrac Pro

De Ultrac Pro domineerde de aquaplaningtest en behaalde de eerste plaats in een proef waarin het rijden met hoge snelheid in zware regenval en op verzadigde snelwegen wordt gesimuleerd. De testers prezen met name het "uitgebalanceerde rijgedrag" van de Ultrac Pro. De Vredesteinband maakte ook indruk bij de rem- en handlingtests, waarbij de grote mate van zijdelingse steun bij hoge snelheden naar voren kwam.

Top