Nieuws detail

Succesvolle editie LKQ Tour brengt 45.000 euro op voor Make-A-Wish
10/06/2024, 12:00

Afgelopen weekend organiseerde LKQ de vierde LKQ Tour. Voor de derde keer zamelden de medewerkers van de grootste Belgische aanbieder van auto-onderdelen geld in ten voordele van Make-A-Wish. Met een recordbedrag van 45.000 euro zorgen ze ervoor dat verschillende kinderen, met een levensbedreigende ziekte, hun ultieme droom zullen beleven.

Langs Belgische en Nederlandse vestiginen
De tradionele fietstocht van 500 km langs LKQ-filialen in België en Nederland op vrijdag en zaterdag bracht maar liefst 23 sportievelingen aan de start. Daarnaast werd voor het eerst ook een heuse mountainbike route van 300 km door België en Nederland georganiseerd. Beide fietsersgroepen kwamen zaterdag toe bij LKQ Vilvoorde voor het afsluitend event met collega’s, familie en sympathisanten.

Van wafeltjes tot fietsoutfit
Naast de gekende sportieve prestatie, zamelden de medewerkers van LKQ geld in met de verkoop van wafeltjes en een unieke LKQ Tour-fietsoutfit. Samen met de inkomsten van de fietstochten en het afsluitend evenement haalde LKQ in 2024 opnieuw een recordbedrag op van 45.000 euro. De cheque werd op zaterdag 8 juni overhandigd aan Karlien Perdieus en An De Coninck, vrijwilligers bij Make-A-Wish® Belgium.

Hilde Vander Stichele, Algemeen Coördinator van Make-A-Wish® Belgium benadrukt het belang van steunacties zoals de LKQ Tour: “Wij zijn ongelooflijk dankbaar dat LKQ voor het derde jaar op rij voor Make-A-Wish heeft gekozen. Na een moeilijke periode ten gevolge van Corona, zitten we eindelijk terug op het gewenste aantal wensvervullingen per jaar. We kunnen alle financiële steun dus goed gebruiken. Dankjewel voor de loyale steun om samen met ons levensveranderende wensen te realiseren voor kinderen met een levensbedreigende ziekte.”

Maatschappelijke verantwoordelijkheid
Alex Gelbcke, CEO LKQ Benelux-France, benadrukt hoe belangrijk initiatieven zoals LKQ Tour voor de organisatie zijn: “Bijdragen aan een duurzame wereld is een van de kernwaarden bij LKQ. Als grote speler is het onze plicht om iets terug te doen voor de maatschappij. Met deze vierde editie van de LKQ Tour tonen onze medewerkers opnieuw hun inzet om een steentje bij te dragen aan de gemeenschap. Als LKQ steunen wij deze actie dan ook graag, zowel op sportief vlak als financieel via onze LKQ Benelux-France Foundation.”

Top